woensdag 27 november 2013

Tweedaagse conferentie: ‘Pesten op de werkvloer’ op donderdag 20 en vrijdag 21 februari 2014 in Kontakt der Kontinenten (KdK) te Soesterberg.

De maatschappij is aan het verharden, dat is ook merkbaar op de werkvloer. Een toenemende werkdruk met bijbehorend ziekteverzuim, met als gevolg: stress en agressie. Pesten is hier een symptoom van en vormt tegelijkertijd een uitgelezen kans om een systeemverandering in gang te zetten.
De impact van pesten op de werkvloer<br>Uit recent onderzoek blijkt dat 16% van de werknemers (1,1 miljoen mensen) regelmatig te maken heeft met pesten en intimidatie. De impact daarvan is voor alle betrokkenen enorm. Werknemers die gepest worden, krijgen vaak gezondheidsklachten, verliezen hun baan en plegen soms zelfs zelfmoord. De angstcultuur binnen een bedrijf of organisatie, waarvan pesten en intimidatie een teken is, heeft echter ook een negatieve invloed op andere werknemers. Ook de kosten voor het bedrijf zijn ontluisterend: 4 miljoen verzuimdagen per jaar, totaal geschatte kosten  2,3 miljard euro.</br>

Zélf het verschil maken Op de tweedaagse conferentie “Pesten op de werkvloer” zullen we in de verschillende lezingen en workshops dit diepere niveau gaan verkennen en onderzoeken. Er worden handvaten en inzichten aangereikt voor het vormgeven van een organisatiecultuur waarin alle werknemers open en kwetsbaar durven zijn, en waarin niemand wordt buitengesloten. De tweede dag gaat dieper in op het verbannen van “structureel”  ongewenst gedrag. Daarbij wordt er van uitgegaan dat wijzelf, als leidinggevende of P&O-er, het voortouw kunnen nemen én het verschil kunnen maken.
Voor wie?
De conferentie over ‘Ongewenst gedrag op de werkvloer’ is bedoeld voor leidinggevenden in grote en kleine bedrijven en organisaties, zelfstandig onderenemers in het MKB,  P&O-ers en vertrouwenspersonen, die het tot hun taak rekenen ongewenst gedrag op de werkvloer willen voorkomen of stoppen. Maar ook andere betrokkenen, die te maken hebben met enige vorm van psycho-sociale belasting, kunnen zich voor deze tweedaagse aanmelden.
Edith-Mol-portret-2013-1-vierkant-500x500px
Wanneer, waar en kosten?
De tweedaagse conferentie ‘Ongewenst gedrag op de werkvloer’ vindt plaats op donderdag 20 en vrijdag 21 febr 2014 in Kontakt der Kontinenten te Soesterberg, iedere dag van 10.00 uur (inloop 9.00 uur) tot 17.00 uur. Voor mensen die willen overnachten geeft Bert van der Neut een aanvullende workshop om de inzichten van dag 1 te integreren en het perspectief op dag 2 te vergroten. De toegangsprijs voor bedrijven bedraagt € 245,- p.p.p.d. (voor twee dagen   € 450,-), voor particulieren € 125,- p.p.p.d. (voor twee dagen € 250,-). Aanmelden voor de tweedaagse kan via de website www.conferentieoverpesten.nl. Aanmelden voor een overnachting kan via de website van KdK www.kontaktderkontinenten.nl, relatiecode 200214. Voor degenen die overnachten geeft Bert van der Neurt een interactieve workshop of kunnen belangstellende kijken naar de Nederlandse speelfilm “Spijt”.

Klik hier voor meer informatie en aanmelden >>
De tweedaagse conferentie wordt ondersteund door De Baak (Kenniscentrum en verbonden met VNO-NCW), de LVSC (Landelijke Vereniging voor Supervisie en Coaching) en NVO2 (Nederlandse Vereniging van HRD-professionals in ontwikkelen en opleiden) en is ontwikkeld door drs. Edith Mol.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten